ARABESK RAP! TÜRKİYENİN 1 NUMARALI SİTESİ

ARABESK RAP! TÜRKİYENİN 1 NUMARALI SİTESİ

ARABESK RAP KRALLARI BURADA
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Yeni Başlık Gönder   Cevap GönderPaylaş | 
 

 FERDİ TAYFUR HAYATI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Djisyan
Arabesk Forum*Yönetici

Arabesk Forum*Yönetici
avatar

Mesaj Sayısı : 889
Yaş : 33
Nerden : Bursa
Kayıt tarihi : 03/08/08

MesajKonu: FERDİ TAYFUR HAYATI   Salı Tem. 23, 2013 3:59 pm

Turan Bayburt ya da daha çok bilinen adıyla Ferdi Tayfur (d.15 Kasım 1945, Adana), Türk ses sanatçısı, besteci, yazar, ve sinema oyuncusu.

Özgeçmiş

1945 yılında Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde Turan Bayburt adıyla dünyaya geldi. Ünlü tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur hayranı olan baba Cumali, en küçük oğluna daha sonra Ferdi Tayfur adını koymuştur.
Ferdi Tayfur birçok albüm çalışmasına imza atmıştır.
Postacılar, Yüreğimde Yara Var, Yuvasız Kuşlar, Derbeder, Yadeller, Seni Dilendim, Yaktı Beni, Batan Güneş, Sabahçı Kahvesi, Gönül Yorgunu, Sevda Yelleri, Emmoğlu, Çeşme, Geçen Yıl, Her Saat Başında, Sanma Sana Dönerim, Merak Etme Sen, Ben de Özledim, Yıldızlar da Kayar, Huzurum Kalmadı, Bana Sor, Nisan Yağmuru, Mor Güller gibi şarkıları ile ünlenmiştir.
2009'da inşaat sektörüne de girmiştir.

Diskografi

Yıl Albüm Şirket Notlar
1967 Yapıştı Canıma Bir Kara Sevda/Allah Şahidim Olsun Seda Plak no 554
Eyvah/Kalbimde Bir Ateştin(sürtük) Seda Plak no 554 Adanalı Ferdi
1968 Leyla/Aşkınla Beni Öldürdün Görsel Plak Ve Kasetçilik
Tatlı Çingenem/Adana Barajında Saya Plak no 48
Dilek Kapısı Harika Müzik
1969 Dilek Kapısı/Öldürecek Beni Bu Kara Sevda Saya Plak no 53
Melekler Yüze Güler/Derdin nedir sormuyorlar Kader Plak no 92
Dünya Ahret Kardeşimsin/Bilememki Deli Gönül Kader Plak 102
1970 Çok Bekledim / Kaderimsin Gen Plak 7
Kaderimsin /Çok Bekledim Gelmedin Zeren Plak 5
1971 Kaderimsin / Sevgili Yarim Elele Plak
Sana Kaderimsin Dedim / Postacılar Görsev Plak 30
Mahkumların Duası / Mahşer Günü Görsev Plak 29
Nerelerdesin Sultanım / Sebebim Nazlı Yar Oldu Serenad Plak 128
1972 Dur Dinle Sevgilim / Kır Çiçekleri Görsev Plak 44
Yüreğimde Yara Var / Bana Gerçekleri Söyle Görsev Plak 49
1973 Sakın Düşme Görsev Plak 61
Bana Gerçekleri Söyle/Ümitsiz Aşk Görsev Plak
1974 Akşam Güneşi / Çiçekler Açsın Elenor 1037
Bırak Şu Gurbeti / Sevdalılar Beni Anlar Elenor 1038
Postacılar Harika Müzik
Bitmeyen Çile Görsel Plak Ve Kasetçilik
1975 Yadeller – Ağlamazsam Uyuyamam Elenor Plak
Nerelerdesin Sultanım - Sebebim Nazlı Yar Oldu Elenor Plak
Bırak Şu Gurbeti Minareci Müzik
Ferdi Tayfur 1(Mahkumların Duası) Turkuola Müzik
1976 Ekmek Parası (albüm) Türküola Müzik
Ferdi Tayfur&H.Sapan Uzelli Müzik
Ferdi Tayfur 3(Çeşme) Uzelli Müzik
1977 Huzurum Kalmadı (albüm) Elenor Müzik
5 Minareci Minareci Müzik
Ferdi Tayfur 4(Benim Gibi Sevenler) Uzelli Müzik
1978 Ferdi Tayfur 6 Minareci Müzik
Batan Güneş (albüm) Elenor Müzik
1979 Son Sabah (albüm) Elenor Müzik
Mapushane Uzelli Müzik
İnsan Sevince (albüm) Uzelli Müzik
1980 Yuvasız Kuşlar (albüm) Elenor Müzik
Batan Güneşin Kralı Minareci Müzik
Durdurun Dünyayı (albüm) Uzelli Müzik
Avrupa Konser Uzelli Müzik Konser Kayıtları
1981 Ferdi Tayfur 10 Minareci Müzik
Insan Sevince Elenor Müzik
Nisan Yağmuru Elenor Müzik
1982 Ben de Özledim Uzelli Müzik
Sabahı Olmayan Geceler Turkuola Müzik
Bir Avuç Gözyaşı Uzelli Müzik
1983 O.Gencebay ve F.Tayfur'dan Seçmeler Minareci Müzik
Sen de mi Leyla Uzelli Müzik
1984 Yaktı Beni Ferdifon Müzik
Gitme Yarim Türküola Müzik
Bu Gece Düğün Var Türküola Müzik
1985 Kurtuldum Ferdifon Müzik
Ferdi Tayfur 11(Deli Gönül) Minareci Müzik
Ferdifon'dan Seçmeler 1 Ferdifon Müzik
1986 Derbeder Elenor Müzik
Merak Etme Sen Elenor Müzik
Ferdifon'dan Seçmeler 2 Ferdifon Müzik
Haram Oldu (albüm) Ferdifon Müzik
1987 İnsan Sevince 2 Elenor Müzik
İçimde Bir His Var - Ya Benimsin Ya Toprağın Ferdifon Müzik
Ferdifon'dan Seçmeler 3 Ferdifon Müzik
1988 Naz Etme - Canına Okuyacağım Ferdifon Müzik
Acılar Minareci Müzik
Bir Sen Söyle Türküola Müzik
Nisan Yağmuru Elenor Müzik
1989 Allah'ım Sen Bilirsin Ferdifon Müzik
Ferdifon'dan Seçmeler 4 Ferdifon Müzik
Sakın Düşme Görsev Müzik
Gülhane'den Sevgilerle Ferdifon Müzik Konser Kayıtları
1990 Hoşçakal Ferdifon Müzik
Özlem Yangını Minareci Müzik
1991 Ferdifon'dan Seçmeler 5 Ferdifon Müzik
Gelirsen - Bana da Söyle Ferdifon Müzik
1992 Dert Yağmuru Minareci Müzik
Yetiş Emmioğlu Türkuola Müzik
Prangalar Ferdifon Müzik
1993 Kralların Müzik Şöleni Elenor Müzik
Zirvede İki Kral Dünya Müzik
1994 Mor Güller – Fadime'nin Düğünü Ferdifon Müzik
Baharımsın Kışımsın Elenor Müzik
1995 Dünya Ferdifon Müzik
1996 Zaman Tüneli Arşiv 1 Ferdifon Müzik Derleme
1997 Of Dağlar Ferdifon Müzik
1998 Ferdi Tayfur Klasikleri Arşiv 2
1999 Yoksun – Kör Talih
Zengin Olursam
2001 Zaman Tüneli Arşiv 3
2002 İnceden
2003 Durun Ayaklarım
Yandı Gönlüm
2004 Ferdifon'dan Seçmeler
Bir Demet Gül
2006 Aşkın Cezası
2007 Gençliğimin Şarkıları
2009 Boynu Bükük Şarkılarım
2010 Baharımsın Kışımsın


Ödüller

1975 1. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Bırak Şu Gurbeti - Sevdalılar Beni Anlar)
1975 2. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Çeşme - Muhtaç Etme Beni Plağıyla)
1975 3. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Yağmur Gözyaşım - Alıştım Plağıyla)
1975 4. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Yadeller - Ağlamazsam Uyuyamam Plağıyla)
1976 5. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Derbeder - Vazgeç Felek Plağıyla)
1976 6. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Benim Gibi Sevenler - Söz Geçmiyor Gönlüme Plağıyla)
1978 7. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Merak Etme Sen - Söz Veriyorum Plağıyla)
1979 8. Altın Plak Ödülü Elenor Plak. (Hapishane Görüş Günü - Gönül Oyunu Plağıyla)
1980 9. Altın Plak Ödülü (İnsan Sevince Long Plağıyla - İnsan Sevince, aynı zamanda SSCB ’de bugünkü Rusya ’da basılan ilk Türk Sanatçısı albümüdür.)
1992 MÜYAP 1991 Yılı Arabesk Dalında En çok Albüm Satan Sanatçı Ödülü.
1993 Gülhane Konserleri Ödülü (Bir Alana En Çok Seyirci Toplaması nedeniyle(Yaklaşık 200.000 Kişi) Dönemin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Tarafından Verilmiştir.)
1994 En İyi Arabesk Erkek( Fadime'nin Düğünü )
1995 Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Tarafından Verilen Çevre Ödülü
1995 IFA İstanbul FM Altın Ödülü
1995 1. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En iyi Arabesk Fantezi Müzik sanatçısı ödülü (Fadime'nin Düğünü Şarkısıyla)
1996 2. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk Fantezi Müzik Sanatçısı ödülü (Yağmur Çamur Şarkısıyla)
1999 Magazin Gazetecileri Derneği Onur Ödülü
2001 Magazin Gazetecileri Derneği Yılın En İyi Arabesk Sanatçısı Ödülü
2004 Meltem TV Yılın Sanatçısı Ödülü
2004 Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ile Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir tarafından verilen şükran plaketi
2005 İhlas Marmara Koleji Yılın En İyi Müzik sanatçısı Ödülü
2005 Magazin Gazetecileri Derneği Yılın En İyi Arabesk Sanatçısı Ödülü
2007 Siyaset Dergisi Sanat Onur Ödülü
2008 14. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi TSM Sanatçısı ödülü (Kalbimin Sahibi Sensin Şarkısıyla)
2008 Peygamber Efendimiz için Okunan Albümdeki Aydoğdu Üzerimize İlahisiyle MÇF 2008 Sosyal Sorumluluk Ödülü.
2009 Siyaset Dergisi Yaşam Boyu Sanat Onur Ödülü
2009 Radyo 15 Sanat Onur Ödülü
2011 Siyaset Dergisi Yılın Onur Ödülü
2013 19. Kral Tv 1. Türkiye Müzik Ödülleri Gecesi Yaşam Boyu Onur Ödülü


Kitapları

Şekerci Çırağı, roman, İstanbul, Kora Yayın, 2003, ISBN 975-795-799-2
Yağmur Durunca, roman, İstanbul, Kora Yayın, 2008, ISBN 978-975-880-078-0
Bir Zamanlar Ağaçtım, roman, İstanbul, Kora Yayın, 2013, ISBN 978-605-560-140-9
Tv-Şov

1993.“Yetiş Emmioğlu” sunucu Show TV
2009.“Boynu Bükük Şarkılar” sunucu , Kanal 7
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mcgokhan.tr.gg
 
FERDİ TAYFUR HAYATI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap verebilirsiniz
ARABESK RAP! TÜRKİYENİN 1 NUMARALI SİTESİ :: FERDİ TAYFUR HAYRANLARI-
Yeni Başlık Gönder   Cevap GönderBuraya geçin: